Yazıcı, Nur
Yazıcı, Fevzi
Tekelioğlu, Tuluhan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1544
Bu görüşme,Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1951 yılında doğan Nur Yazıcı ile 1950 yılında doğan Fevzi Yazıcı çifti, 1968’de evlendikten iki sene sonra İstanbul’a gelir. İkisi de Rize doğumlu olan çiftin 4 çocuğu olur. Ümraniye’de bir Karadeniz lokantasını işleten Nur Yazıcı, aslında çok sıcak bakmadığı evliliğe nasıl ikna olduğunu anlatır. Bir dönem ANAP’ta kongre üyeliği yapan Nur Hanım, o yıllarda gıda piyasasında çalışır. Daha sonra 6 sene boyunca evde baklava yaparak satar. Yaptığı tatlılar ciddi anlamda rağbet görmeye başlayınca kendi işyerini açmaya karar verir. Eşler arasında saygı ve sevginin hakim olması gerektiğini ve çiftlerin, birbirlerinin ailelerini de sevmek zorunda olduklarını ifade eder. Yazıcı çifti son olarak yeni evlenecek çiftlere tavsiyelerde bulunur.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR