Güler, Neval
Güler, Muammer
Tekelioğlu, Tuluhan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1538
Bu görüşme,Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1955 yılında doğan Neval Güler ile 1949 yılında doğan Muammer Güler çifti 1977’de evlenir. Akraba evliliklerinin yoğun olduğu bir aileden geldiğini ifade eden Muammer Güler de halasının kızı olan Neval Hanım ile evlenir. İkisi de Mardin doğumlu olan çiftin 2 çocuğu olur. Evliliklerde iki tarafın da fedakarlık yapması gerektiğini ancak en büyük görevin kadına düştüğünü söyleyen Neval Hanım, İstanbul valisi olduğu dönemde eşinin işini kolaylaştırmak adına fedakarlıklar gösterdiklerini söyler. Hayatı boyunca yoğun işlerde çalışmış olan Muammer Bey için hem eşi hem de çocukları büyük fedakarlıklar gösterir. Sürekli göz önünde olan bir aile oldukları için, çocuklarının yaptığı her işte herkesten daha çok dikkat çekebileceğini belirten Muammer Bey, onlara sürekli bu yönde tavsiyelerde bulunur. Boşanmaların önüne geçilmesinin, eşlerin birbirini tanıması ve birbirine saygı duymasıyla mümkün olacağını aktaran Neval Hanım, evlendikleri ilk yıllarda yaşadıkları şeylere de değinir.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR