Büyükboyacı, Gülten
Büyükboyacı, Ramazan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1537
Bu görüşme,Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1940 yılında doğan Gülten Büyükboyacı ile 1933 yılında doğan Ramazan Büyükboyacı çiftinin 60 yılı aşkın evliliklerinde 2 çocukları olur. İkisi de Isparta’nın Yalvaç kazasında doğan Büyükboyacı çifti, 1959 yılından itibaren Ümraniye’de yaşamaya başlar. Ramazan Büyükboyacı’nın babası, annesi vefat ettikten sonra Gülten Büyükboyacı’nın anneannesiyle evlenir. O dönemde Gülten Hanıma aşık olan Ramazan Bey, henüz 15 yaşında olduğu için evlenmesi mümkün olmayan Gülten Hanım ile mahkeme kararı sonucunda evlenebilir. Eşinin hiçbir kötü huyu olmadığını ve muhitte çok sevildiğini söyleyen Ramazan Bey, birbirilerini hiç kırmadıklarını ve evlilikte paranın hiçbir önemi olmadığını söyler. Gülten Hanım ise evliliğin devamı için fedakarlığın vazgeçilmez olduğunu ifade eder.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR