Derman, Çiçek
Derman, Uğur
Tekelioğlu, Tuluhan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1536
Bu görüşme, Ümraniye Belediyesi tarafından, Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1945 yılında Ankara’da doğan Çiçek Derman ile 1935 yılında Bandırma’da doğan Uğur Derman çifti, evliliklerinin uzun ömürlü olmasının nedenlerinden bahseder. Kavgaların, evliliğin tuzu biberi olduğunu söyleyen Çiçek Derman, gelin olmadan önce annesinin kendisine ettiği nasihatleri de aktarır. Sorunların aile içinde ve saygı- sevgi çerçevesi içerisinde çözülmesi gerektiğini ifade eden çift, aynı şeylerden zevk alıyor olmanın önemli olduğunu ifade ederler. 3 çocuğu olur ve çocuklarına da aynı nasihatleri verirler. Tezhip sanatı ile uğraşan Çiçek Hanım, sabrın hem evliliğinde hem de sanatında önemli bir yeri olduğunu belirtir. Uğur Bey, evlendikten 21 yıl sonra çalışmaya başlayan eşine nasıl izin verdiğini ve bu süreçte yaşadıklarını aktarır. Bunun dışında kıskanç bir eş olduğunu ifade eden Uğur Bey, evlilikleri boyunca bu sebeple yaşadıkları olaylara da değinir. Çift, son olarak emekliliklerinde yapmak istedikleri şeylerden bahseder.
Ümraniye Belediyesi
audio/x-mpeg