Eşmeler, Ali
Şahin, Muhammet Mustafa
1946 yılında Bursa’da doğan Ali Eşmeler babası vefat ettikten sonra 17 yaşındayken askere gider. Askerlik dönüşü babasının da emekli olduğu Merinos Fabrikası’na müracaat eder ve yapılan giriş imtihanını kazanır. 1969 yılında çalışmaya başladığı fabrikadan 23 sene sonra emekli olur. İlk olarak yemekhaneye erzak taşıma işinde çalışan Eşmeler, daha sonra sırasıyla garson ve şef garson olur. Yemekhane düzenini ve hazırlanan yemekleri anlattıktan sonra fabrikanın işçilere sağladığı olanaklardan bahseder.
tur
Fabrikalar