Kırtıloğlu, Tuncer
Kökhan, Aydın
1944 yılında doğan Tuncer Sami Kırtıloğlu, konuşmasına kendisi ve babası hakkında bazı bilgiler vererek başlar. İşgal yıllarında İstanbul’da bulunan, eğitimli olması dolayısıyla memuriyete getirilen babasının zorluklarla memlekete döndüğünü ifade eder. Ayhan Kökhan ise ailesinin 1939 Depremi sonrasında Adana’ya göç ettiğini ve bir süre sonra Erzincan’a geri geldiklerini anlatır. Eski ve yeni Erzincan’ı kıyaslayarak değerlendirmelerde bulunan Kökhan, ilin ileri gelenlerine, halkın sosyal yaşantısına ve yerel kültüre değinir. Her ikisi de eğitim hayatları hakkında bilgi verdikten sonra 1992 Depremi ile ilgili anılarını aktarırlar.
1992 Erzincan Depremi
1939 Erzincan Depremi