Kaban, Talip
1955 yılında Erzincan’da doğan Talip Kaban, konuşmasına eğitim hayatından bahsederek başlar. Üniversite yıllarında yaşanan ideolojik çatışmalarda milliyetçi çizgide yer alır. Belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği faaliyetler ve hizmetler hakkında bilgiler vererek kendi döneminde yaşanan 1992 Depremi’nin doğurduğu olumsuz sonuçlardan ve ihmallerden bahseder. Dönemin valisi Recep Yazıcıoğlu ile ilgili anılarını aktaran Kaban, vali Yazıcıoğlu ile gerçekleştirdikleri faaliyetlere de değinir.
1939 Erzincan Depremi
1992 Erzincan Depremi