Aras, Refik
1937 yılında Erzincan’da doğan Refik Aras, konuşmasına doğduğu bölgeden bahsederek başlar. Yükseköğrenimini Yüksek Ticaret Okulu’nda tamamladıktan sonra meslek hayatına atılır. Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığı görevini yürütür. 1973 yılında özel sektöre geri döner ve mesleğini 1979 yılına kadar Erzincan’da devam ettirir. Bu tarihten sonra Aydın Doğan’ın teklifi ile Doğan Holding’te çalışmak üzere İstanbul’a yerleşir. Uzun yıllar holdingin muhtelif kurumlarında ve çeşitli kademelerinde görev alır. Bir dönem de Anavatan Partisi’nden İstanbul milletvekilli olarak seçilir. Deprem sonrası Erzincan’a değinen Aras, semtlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verir. Belediye başkanlığı döneminde yaşadıklarını, şehirdeki sosyal ve kültürel yaşamı anlatır.
1939 Erzincan Depremi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)