Aktepe, Orhan
1949 yılında Erzincan‘da doğan Orhan Aktepe, ilkokulu ve ortaokulu Erzincan’da tamamladıktan sonra lise eğitimi için Erzurum’a gider. 1972 yılında İmam Hatip Lisesi’ni bitirir ve Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’ne kaydolur. Erzincan’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Aktepe, Erzincanlıların dine ve tasavvufa bakışını değerlendirir. Türk toplumunun ve Erzincanlıların tarikatlara bakışına değinerek Nakşibendiye tarikatından ve bazı tarikat şeyhlerinden bahseder. 1939 ve 1992 depremlerinden sonra yaşananları aktarır. Son olarak Erzincan'ın geleceği ile ilgili temennilerini dile getirir.
1939 Erzincan Depremi
Terzi Baba