Atalay, Nuri
1916 yılında Kiev’de doğan Nuri Atalay’ın ailesi aslen Rizelidir. Babasının Kiev’e gidiş hikayesini, orada işlettiği fırını ve o dönemde patlak veren I. Dünya Savaşı’na dair anılarını aktarmaktadır. Kiev’den Rize’ye, oradan da Erzurum’a yerleştiklerini, babasının burada da fırın işlettiğini söyler. İlkokul 3. sınıfa kadar Rize’de okuyan Atalay, ilkokulu Erzurum’da tamamlar. Erzincan’da esnaflık yaptığı yıllarda 1939 Depremi yaşanır. Depremin hayat şartlarını nasıl etkilediğinden ve bu dönemde şahit olduğu bir yangından bahseder. 1950’li yıllarda Demokrat Parti bünyesinde siyasi faaliyetlerde bulunan Atalay, 1980 İhtilali’ni de anlatır.
Rusya
Kiev