Akın, Hacı Ali
1932 yılında Erzincan ilinin Kemaliye ilçesinde doğan Hacı Ali Akın, görüşmeye İstanbul’a gelişinden ve ileri yaşlarda ticarete atılmasından bahsederek başlar. Çocuk yaşta şahit olduğu 1939 Erzincan Depremi’ne değindikten sonra ailesi hakkında bilgiler verir. Doğduğu yer olan Kemaliye ilçesinin sanayi alanında önemli bir merkez olduğunu söyledikten sonra çevre illerle ticari faaliyetlerin yoğun yapıldığını ifade eder. Bunun haricinde Erzincan’ın eğitim ve kültür hayatına da değinen Akın, son olarak Kemaliye hakkındaki düşüncelerini anlatmaktadır.
Kültür
Sosyal Yardım