Terzi, Naci
1954 yılında Erzincan merkeze bağlı, Horan köyünde doğan Naci Terzi, konuşmasına kendisi ve doğduğu yer hakkında bilgiler vererek başlar. Eğitim hayatının, İmam Hatip Okulu’nun orta kısmına kadar Erzincan’da devam ettiğini, lise eğitimi için Erzurum’a gittiğini ve mezuniyetinden sonra Erzincan’a döndüğünü belirtir. Aynı yıllarda ortaöğretim seviyesinde faaliyetlere başlayan Milli Türk Talebe Birliği’nin çatısı altında çalışır. Bu dönemde bir gazete çıkardıklarını belirten Terzi, gazete hakkında bazı bilgiler verir. Liseden sonra Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’ne kaydolur ve mezuniyetinin akabinde Bingöl İmam Hatip Lisesi’ne tayin olunur. Bu süreçte 1980 İhtilali yaşanır. 1992 yılındaki depremin sosyal ve ekonomik sonuçlarını ve Erzincan’ın deprem dolayısıyla yaşadığı göç dalgalarını anlatır. Terzi, 1995-1999 yılları arasında milletvekilli olarak görev yapar.
12 Eylül Öncesi
Sağ-Sol Çatışması