İnanç, Mehmet Beşir
1938 yılında Erzincan’da doğan Mehmet Beşir İnanç, görüşmeye köydeki eğitim hayatından bahsederek başlar. O yıllarda çocukların genelde ilkokul 3. sınıfa kadar okuduğunu ve eğitimine devam edebilmek için Erzincan’a yerleştiğini belirtir. Subay dayısının aracılığıyla İstanbul, Vefa’daki İmam Hatip Mektebi’ne yazılır ve lise 1. sınıftayken naklini Erzurum’a aldırır. Liseden sonra Yüksek İslam Enstitüsü’ne kaydolan İnanç, burada eğitim aldığı hocalardan, arkadaşlarından ve o yıllardaki sağ-sol çatışmasından bahsetmekte ve son olarak Arif Nihat Asya ile ilgili bir anısını paylaşmaktadır.
İmam Hatip Okulları
Ökten, Celalettin