Ünal, Necmettin
1958 yılında Erzincan’da doğan Necmettin Ünal, konuşmasına kendisinden ve köyünden kısaca bahsederek başlar. İlkokuldan sonra okumayıp bir ustanın yanında demirci çırağı olarak çalışmaya başlar. Dönemin esnaf geleneğine, usta-çırak ilişkilerine değinen Ünal, bir çırağın hangi aşamalardan geçip ustalaştığı ile ilgili bilgiler verir. Bu arada Demirciler Derneği’nden bahsederek derneğin meslek erbabına sosyal ve ekonomik anlamda katkılarından söz eder. 1970’lerde Adalet Partisi’nde görev yapan Ünal, ailesinin Demokrat Parti çizgisinden geldiğini ifade eder. Askerliği sırasında gerçekleşen 1980 İhtilali sonrasında içinde bulunduğu siyasi faaliyetlere değinir. Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı görevini yürüten Ünal, son olarak Erzincan Üniversitesi ile ilgili beklentilerini dile getirir.
Demirel, Süleyman
Demircilik Sanatı