Külahlıoğlu, Mehmet
1921 yılında Balıkesir ilinin Kepsut ilçesinde doğan Mehmet Külahlıoğlu, liseden sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlar ancak sonrasında Ankara’daki Tıp Fakültesi’ni bitirir. Üniversite yıllarında katıldığı siyasi faaliyetlerden ve siyasi düşüncelerinin oluşumunda etkili olan isimlerden bahseder. Rıza Nur ile tanışmasını anlatan Külahlıoğlu, Tanrı Dağı Mecmuası hakkında bazı bilgiler verir. Bunun dışında özellikle siyasi hayatına, faaliyetlerine ve bu faaliyetleri sırasında tanıştığı Nihal Atsız ile ilgili anılarına değinir.
Sançar, Nejdet
Atsız, Hüseyin Nihal