Tombul, Metin
1941 yılında Erzincan’da doğan Metin Tombul, konuşmasına aile bireyleri hakkında bilgiler vererek başlar. Eğitim için dönemlik olarak Erzincan’a gidip gelir. İlkokul yıllarında eski yazıyı da öğrenir, ortaöğretimden sonra yükseköğretim için Erzurum’a gider. 2. sınıfta okulu bırakarak 3 aylık bir eğitimin ardından öğretmen olur. 1979 yılına kadar Erzincan’da kalan Tombul, bu tarihten sonra Antalya’ya yerleşir. Erzincan’daki spor camiasını ve kendisinin buradaki faaliyetlerini anlatır. Tombul son olarak, edebi yönünden bahsederek bazı şiirlerini okur.
I. Dünya Savaşı
1939 Erzincan Depremi