Aktan, Hasan Basri
1952 yılında Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde doğan Hasan Basri Aktan, kısaca çocukluğundan, eğitiminden ve ailesinden bahsetmektedir. Devamında meslek hayatı ile ilgili bilgiler veren Aktan, Maliye Bakanlığı’ndaki yurtiçi ve yurtdışı görevlerini anlatır. Görevi süresince Türkiye’nin ekonomi politikalarına ve bunların icrasına şahit olan Aktan, bu konularda bildiklerini de aktarır. Çocukluk yıllarına dönerek özellikle kırsal yaşama ve buradaki sosyal yapıya değinir. Son olarak, Erzincan’ın geleceği hakkındaki düşüncelerini anlatır.
Pakdemirli, Ekrem
Kahveci, Adnan