Yıldırım, Binali
1955 yılında Erzincan’da doğan Binali Yıldırım, sözlerine doğduğu köyden ve ailesinin yerleştiği ilk bölgeden bahsederek başlar. İlkokul öğrenimini ve okula başladığı ilk günü anlatan Yıldırım’ın ailesi, Tıp Fakültesi okumasını istese de kendisi mühendislik fakültesine gider. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başlar. Ardından Ak Parti İstanbul Milletvekili seçilip 2002’de kurulan hükümette Ulaştırma Bakanı olarak görev yapar. Yıldırım son olarak, Erzincan’da gerçekleştirilen proje ve faaliyetlerden kısaca bahseder.
Binali Yıldırım ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
20.12.1955, Erzincan; T.C.; Erkek; Ulaştırma Bakanıtr_TR