Köksal, Hikmet
1950 yılında Erzincan’ın merkez ilçesine bağlı Bahçeli Köyü’nde doğan Hikmet Köksal, görüşmeye doğduğu yer hakkında bilgiler vererek başlar. Köyün demografik, sosyal ve iktisadi yapısına ve köylünün sosyal hayatına değinir. Kendi çocukluğu ve gençliğinden de bahseden Köksal, ağabeylerini ve babasını anlatır.Bir dükkan açarak ticaretle uğraşan Köksal, şehir planlamasındaki yetersizliklerinden de bahseder. Eğitim hayatını ayrıntılı bir şekilde anlatır. Liseye devam ettiği yıllarda kurulan bir radyonun zamanla işlevini yitirmesi üzerine yayın yapılan odanın müzeye dönüştürüldüğünü aktarmaktadır. Televizyon yayınının Erzincan’ın sosyo kültürel yapısı üzerindeki etkilerine ve 1970’li yılların sanayi politikalarına değinmektedir. İşletmecilikten gazeteciliğe geçiş yapan Köksal, 1992 yılına kadar gazetecilik yapar. 1992 Depremi’nin can ve mal kaybı açısından yıkıcı etkilerine şahit olur. Recep Yazıcıoğlu’nun valilik yıllarında yaşanan olaylardan ve terör saldırılarından bahseder. Bunlardan sonra Erzincan’ın sosyal ve demografik yapısıyla alakalı bazı endişelerini dile getirmektedir. Son olarak Erzincan’daki tarihi eserleri anlatır.
Depremler
Atalay, Beşir