Ekinci, Bircan
1952 yılında Gümüşhane’de doğan Bircan Ekinci, babasının görevi sebebi ile farklı şehirlerden sonra Erzincan’a yerleştiklerini anlatır. Kısaca ailesinden bahseden Ekinci babasının mesleği ile ilgili bilgiler verdikten sonra kendi öğrenim hayatına da değinir. Erzincan’a geldikleri dönemde yıkılan binaları ve hamamları hatırlayan Ekinci, yaşadıkları evden de detaylı olarak bahseder. Erzincan’daki doğal kaynakların önemine değinir. Çocukluğundan ve o dönemindeki oyunlardan, bayramlardan bahseder. Ekinci, son olarak Erzincan Depremi’nde ve sonrasında yaşadıklarını anlatır.
Bircan Ekinci ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
03.06.1952, Gümüşhane; T.C.; Erkek; Erzincan Eski Belediye Başkan Yardımcısıtr_TR