Türker, Cengiz
1948 tarihinde Erzincan’da dünyaya gelen Cengiz Türker, görüşmeye eğitim hayatını anlatarak başlar. Ailesi hakkında bilgiler verir. Şehrin önemli bölgelerini sayarak halkın sosyal ilişkilerine değinir. Bundan başka Erzincan’ın tarihi eserleri üzerinden, mimari yapısını anlatır. Türker, Cumhuriyet döneminde Erzincan’a yapılan yatırımların, belirli aralıklarla meydana gelen deprem dolayısıyla Erzincan’a yoğunlaştırılmadığını ve Erzincan’dan göçe sebep olduğunu belirtmektedir. Devamında Erzincan’daki kültürel ve sosyal faaliyetlere dair bilgiler vermektedir. Bunların dışında 1992 yılındaki Erzincan Depremi’nde yaşadıklarını anlatır. Son olarak Erzincan Üniversitesi’nden beklentilerini dile getirmektedir.
Depremler
Kültür