Seyyah, Cemil
1949 yılında Erzincan’da doğan Cemil Seyyah’ın doğum tarihi nüfusa 1950 olarak kaydedilir. Seyyah konuşmasına, çocukluk döneminden ve anılarından bahsederek başlar. Erzincan’daki eğitim hayatını anlatırken kız çocuklarının daha aktif olduklarını belirtir. Kendi eğitim hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler veren Seyyah, dönemin sosyal ve ekonomik şartlarını da aktarır. Çocukluk yıllarına tekrar dönen Seyyah, çocuk oyunlarını da anlatır. Erzincan’da yaygın olan sağlık sorunlarına ve insanların bu hastalıklardan etkilenme oranına değinir. Erzincan’daki okuma yazma oranı, basın yayın kuruluşları ve kültür faaliyetleri hakkında bilgiler verir. Erzincan’ın tarihinde bir dönüm noktası olduğuna inandığı 1992 Depremi’nden de bahseder. Depremin iç göçe ve Erzincan’ın demografik ve sosyo kültürel yapısının bozulmasına neden olduğunu belirten Seyyah, son olarak bu konuda neler yapıldığını ve neler yapılması gerektiğini anlatmaktadır.
Kültür
Depremler
Büyükkasap, Erdoğan
Terör Örgütleri
Terörist Saldırıları
Kürdistan İşçi Partisi (PKK)
Cemil Seyyah ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1950, Erzincan; T.C.; Erkektr_TR
Kaya, Erol. Şehre tanıklık edenler: Erzincan sözlü tarih çalışması. Erzincan: [y.y], 2012. (c. I-II).