Çeliktaş, Mehmet
Öztürk, Mustafa
Bu görüşme Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından yapılmıştır.
1939 yılında Bartın’ın Serdar Köyü’nde doğan Mehmet Çeliktaş’ın dedesi Çanakkale gazisidir. İlkokulu bitirdiği 1951 yılında annesi vefat edince babası yeniden evlenir. 1952’de Kuran-ı Kerim eğitimine başlar ve bir yandan da çobanlık yapar. 1958’de evlendikten bir sene sonra askere giden Çeliktaş, 1960 ihtilali'nde Doğubayazıt’ta askerlik yapmaktadır. 1962 yılının Kasım ayında fahri olarak öğrenci yetiştirmeye başlar. 1963'te Bartın Devlet Hastanesi’nde kadrolu memur olarak işe girer. Fakat köy halkının isteği üzerine 1964 yılında istifa ederek köyünde fahri Kuran-ı Kerim öğreticiliğine ve imamlığa devam eder. 1966’da Kuran Kursu Öğreticisi olarak kadroya geçen Çeliktaş, 1971 yılında Arıt Kuran Kursu’na tayin edilir.tr_TR
Bartın (Türkiye)tr_TR
Zonguldak (Türkiye)tr_TR