Coşkun, Ali
1939 yılında Erzincan ilinin Kemaliye ilçesinde doğan Ali Coşkun, konuşmasına Erzincan’ın sosyo ekonomik yapısından bahsederek başlar. Köy halkının geçim kaynaklarından, esnaf ilişkilerinden söz eden Coşkun, aile yapısına da kısaca değinir. Çocukluğunda Kemaliye’de meydana gelen terör olaylarından olumsuz etkilendiklerini belirtmektedir. Liseden sonra Milli Türk Talebi Birliği’nde aktif çalıştığını dile getiren Coşkun, üniversiteyi Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde okur. Mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığını söyler ve ilgili anılarını detaylı olarak anlatır.
Ali Coşkun ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
Erzincan; T.C.; Erkek; Sanayi ve Ticaret Bakanıtr_TR