Ercan, Adnan
1941 yılında Erzincan’da doğan Adnan Ercan, ilkokul ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra Ankara Kara Harp Okulu’na gider. 1963 İhtilali’nden dolayı Harp Okulu’ndan ayrıldığını ve Ankara Üniversitesi İktisadi Ticari Bilimler Akademesi’ne girdiğini belirten Ercan, akademiyi 1969 yılında bitirdikten sonra Ankara’da bir şirkette görev yapar. Bir süre sonra Erzincan Belediyesi Hal Müdürlüğü’ne tayin olan Ercan, belediyenin çeşitli bölümlerinde görev aldığını söyler. 1977’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden Erzincan Belediye Başkanı seçilir. 1980 ihtilali ile birlikte görevini bırakarak ticarete atılır. Yeniden gelen teklif üzerine belediye başkanı seçilmesinden ve görev aldığı birimlerden bahsederken Erzincan’ın sosyal ve ekonomik yapısını ayrıntılı bir şekilde anlatır. Görev yaptığı dönemdeki siyasi duruma da değinir. Ailesi ile ilgili de detaylı bilgiler verir.
Erol Kaya
Adnan Ercan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR