Gürsel, Yüksel
Özlek, Nesrin
1934 yılında İstanbul ilinin Fatih ilçesine bağlı Çapa semtinde doğan Yüksel Gürsel, aile yapısıyla ilgili detaylı bilgiler verir. İlkokulu bitirdikten sonra terzilik okuluna giden Gürsel, okul bittikten sonra evde dikiş dikmeye başlar. Kadıköy’de yaşadığı dönemde dikimlerinin çok beğenildiğini ve birçok ünlü isme kıyafet diktiğini ifade eder (04:20). Bir süre sonra evlenen Gürsel, 2007’de eşini kaybeder. Tüm mal varlığını çevresine paylaştırdığını ve birkaç sene sonra da Darülaceze’ye yerleştiğini söyler. Darülaceze’deki günlük yaşamına da değinir (08:30).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Otobiyografitr_TR