Bozkurt, Yılmaz
Özlek, Nesrin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1147
Bu görüşme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından Yaşam Boyu: Kimsesizlerin ve Yetimlerin Sıcak Yuvası başlığı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmeler devam etmektedir.tr_TR
Yılmaz Bozkurt sözlerine, çocukluğundan bahsederek başlar. Babasını erken yaşta kaybettiği için yoksulluk çektiklerini belirtir (03:00). Üniversiteyi bitirdikten sonra Amerika’ya giderek birikim yapan Bozkurt, 1964’te okul arkadaşı ile evlenir. İki çocuk sahibi olduğunu ve eşini kaybettikten sonra aile içinde sıkıntılar yaşadıklarını dile getirir (05:50). Bu sıkıntılardan dolayı yakınlarının tavsiyesi üzerine Darülaceze’ye yerleşen Bozkurt, 12 yıldır Darülaceze’de yaşamaktadır (13:00).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Otobiyografitr_TR