Kosova, Günay
Özlek, Nesrin
Tokat’ta doğan Günay Kosova, sözlerine çocukluğundan ve ailesinden bahsederek başlar. Henüz bebekken ailesiyle Samsun’a gittiklerini söyleyen Kosova, II. Dünya Savaşı sırasında yoksulluk çektiklerini ifade eder (03:00). Savaş sonrasında sinema tutkusunu fark eden Kosova, izlediği ilk filmi ve o an hissettiklerini anlatır (04:55). Çocukluk döneminden bahsederken 5 yaşındayken Amasya’da dayılarının yanında çobanlığa başladığını söyler. Okul çağı gelince annesinin yanına dönen Kosova’nın sinemaya olan ilgisi okuma-yazmayı öğrenmeye başladıktan sonra artarak devam eder (07:45). Sonrasında Yeşilçam’da birçok filmde senarist ve oyuncu olarak yer alır. Ailesini kaybettikten sonra depresyona girdiğini, bundan dolayı da Darülaceze’ye yerleştiğini dile getirir (10:34).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Otobiyografitr_TR