Çınar, Zehra
1962 yılında Sivas’ta doğan Zehra Çınar, 1986’da ailesiyle birlikte İstanbul ilinin Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Beşyüzevler semtine gelir. 13 yaşında iken bir fabrikada çalışmaya başlayan Çınar aile yapısından detaylı bir şekilde bahseder. Beşyüzevler’den Gazi mahallesine taşınır ve yine bir fabrikada çalışmaya başlar ve sendikaya üye olur. Sendika eylemleri sırasında eşiyle tanışan Çınar, evlendikten bir süre sonra Şişli’de kapıcılık yapmaya başlar. Daha sonra bir otelde çalışmaya başladığını ve ablasının eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğradığını anlatır. İyileştikten sonra ablasının eski eşine dava açan Çınar, davayı kazanır ancak bu süreçte içerisinde işten çıkarılır.tr_TR
Kadın Erkek İlişkileritr_TR
Kadın Haklarıtr_TR