Özuzun, Yervant
1941 yılında Amasya’da doğan Yervant Özuzun, görüşmeye ilkokulda etnik kökeni nedeniyle yaşadığı problemlerden bahsederek başlar. Ermenilerin, Yahudiler ve Rumlar ile olan ilişkisine değinen Özuzun 6-7 Eylül Olayları ile ilgili bilgiler verir. Nüfus Müdürlüğü’nün nüfus kağıdındaki din hanesine yönelik uygulamalarını eleştiren Özuzun, her iki kimliğini de günlük yaşantısına yansıttığını ifade eder. Radikal Gazetesi’nde Varlık Vergisi ile ilgili yazdığı bir yazı nedeniyle yargılanır ancak avukatı olmadan kendi savunmasıyla beraat eder. Özuzun, Ermenilerin mecliste ve kamusal alanda da söz sahibi olması gerektiğini vurgular.tr_TR
Varlık Vergisitr_TR
Etnisitetr_TR