Yaş, Sırma
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1042
Bu görüşme, Tarih Vakfı'nın yürütücülüğünü üstlendiği Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum Gelişiminin Görsel Anlatımı projesi kapsamında, Hikayemi dinler misin? Tanıklıklarla Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 32'dir.tr_TR
1967 yılında doğan Sırma Yaş, eşi ve çocuklarıyla İstanbul ilinin Pendik ilçesine bağlı Kavakpınar mahallesinde oturmaktadır. Mahallede bir grup arkadaşıyla çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Yaş, bu faaliyetlere 7-8 sene devam ettiklerini anlatır. Bu faaliyetlerin sonunda özgüven sahibi olduğunu söyleyen Yaş, eşine destek olmak için evde el emeği işler yapar. Kavakpınar mahallesine kurulan fabrikadan bahseden Yaş, mahalle sakinlerinin fabrika atıklarından rahatsızlık duyduğundan bahseder.tr_TR
Tarih Vakfıtr_TR
Avrupa Komisyonu
Pendik (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Etnisitetr_TR
Kimliktr_TR
Alevilertr_TR
Kadınlartr_TR
Kavakpınar (Pendik, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Sırma Yaş ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1967; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Hikayemi dinler misin? Tanıklarla Türkiye'de insan hakları ve sivil toplum. editör Zafer Yenal, Meltem Ahıska. İstanbul: Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, 2004.tr_TR