Bali, Rıfat N.
1948 yılında İstanbul’da doğan Rıfat Bali, üniversiteyi kazanmasına rağmen eğitimine devam etmez ve amcasının yanında çalışmaya başlar. Musevi olduğu için askerde yaşadığı olayları anlatan Bali, görevinin bu sebepten değiştiğini söyler. Yahudilerin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde anlatıldığı gibi sıkıntısız yaşamadıklarını, yaşananların gizlendiğini ve üstünün örtüldüğünü söyler. Kendisini araştırmaya iten sebeplerden birinin de bu konu olduğunu dile getirirken araştırma sırasında dikkat ettiği noktalara değinir. Türkiye’de gayrimüslimlere psikolojik bir baskı uygulandığını ve özellikle Türkçe konuşma konusunda dayatmalar olduğunu belirtir. Kurtuluş Savaşı ve II. Dünya Savaşı’ndan da bahseden Bali, 2003’te Musevilerin ibadet yerlerine düzenlenen saldırı ile ilgili detayları anlatır.tr_TR
Yahudiler (Museviler)tr_TR
Varlık Vergisitr_TR