Kavuş, Recep
1968 yılında Batman’da doğan Recep Kavuş’un ilkokulu köylerine çok uzaktır. Görüşmeye o dönemde yaşadığı sıkıntıları anlatarak başlar. 15-16 yaşlarındayken Çanakkale’ye giderek çalışmaya başlar. 1989’da Batman’a gelince tarihi eserleri korumaya yönelik bireysel bir çaba içine girer ve bu çabalarını duyurmak için yerel bir gazetede çalışmaya başlar. Gazetede iken çeşitli konularda yazılar yazar. Batman’da petrol tesislerinin atıkları için bir arıtma tesisi kurulmasını sağlar. Hasankeyf’ten ve bölgenin tarihi yapılarından detaylı olarak bahseden Kavuş, bölgeyi ve doğal güzellikleri korumak adına Hasankeyf Gönüllüler Derneği’ni kurduklarını söyler. 1998’de GAP ile işbirliği yapan, tarihi varlıkları koruma ve kurtarma gibi projelere destek veren kurumun faaliyetlerinden ayrıntılı bir şekilde bahseder.tr_TR
Batman (Türkiye)tr_TR
Hasankeyf (Batman, Türkiye)tr_TR