Öztok, Okşan
1959 yılında Erzurum’da doğan Okşan Öztok'un, çocukluğu Çocuk Esirgeme Kurumu’nda geçer. Arap Dili bölümünden mezun olmasına rağmen cinsiyet tercihinden dolayı mesleğini yapamaz. 1995 yılında kurduğu GSM şirketinden detaylı olarak bahseder ve ekonomik kriz sebebiyle şirketi tasfiye etmek zorunda kaldığını ifade eder. Cinsiyet değiştirdikten sonra yaşadığı problemleri ve çevresinin tutumunu anlatırken Ankara’da 21 gün tutuklu kaldığını belirtir. Bir grup arkadaşıyla İnsanca Yaşam Platformu’nu kuran Öztok, gerçekleştirdikleri faaliyetlere de değinir.tr_TR
Okşan Öztok ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1959, Erzurum; T.C.; Kadıntr_TR