Güvercin, Koray
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1033
Bu görüşme, Tarih Vakfı'nın yürütücülüğünü üstlendiği Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum Gelişiminin Görsel Anlatımı projesi kapsamında, Hikayemi dinler misin? Tanıklıklarla Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 32'dir.tr_TR
1980 yılında doğan Koray Güvercin, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde okur. Okulda yaşadığı problemlerden bahseden Güvercin, çeşitli sebeplerden birçok uzaklaştırma cezası alır. Farklı üniversitelerdeki arkadaşlarının da benzer olaylar yaşadığını dile getirirken Türkiye’nin eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunur. Öğrenci şenlikleri sırasında birçok defa gerginlik yaşandığını ifade eden Güvercin, yemekhanede, kantinde sivil polisler tarafından izlendiklerini iddia eder. Öğrenci kulüplerinin dahi denetime tabi olduğunu söyleyen Güvercin, bir grup arkadaşı ile çıkardıkları 78 Gazetesi’nden kısaca bahseder. Öğrenimi sırasında eğitim harcını ödemek için aynı zamanda bir markette çalıştığını dile getiren Güvercin, özel üniversitelerin devletleştirilmesine karşı olduğunu da vurgular.tr_TR
Tarih Vakfıtr_TR
Avrupa Komisyonu
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)tr_TR
Disiplin Cezalarıtr_TR
Üniversitelertr_TR
Öğrencilertr_TR
Koray Güvercin ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1980; T.C.; Erkektr_TR
Hikayemi dinler misin? Tanıklarla Türkiye'de insan hakları ve sivil toplum. editör Zafer Yenal, Meltem Ahıska. İstanbul: Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, 2004.tr_TR