Kandemir, Emrullah
1970 yılında Beykoz’da doğan Emrullah Kandemir’in babası, 1956’da İstanbul’a gelerek Paşabahçe Cam Fabrikası’nda çalışmaya başlar. Babasının emekli olduğu fabrikada Kandemir ve iki abisi de çalışır. 1991 yılındaki direniş sonrasında fabrikadan çıkarıldığını ve bir süre sonra da fabrikanın kapatıldığını söyler. Şişecam servisinde çalışan Kandemir, servisin sisteminden, işçi ilişkilerinden ve çalışma şartlarından detaylı olarak bahseder. Tensikat kanunuyla işten çıkarılan işçilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Kandemir fabrikadaki kadın işçi sayısının az olmasına dikkat çeker. 1991 ve 2002’deki direnişler arasındaki farklara ve esnaf ile cam işçilerinin ilişkisine dair bilgiler verir. 1950’li yıllardan sonra fabrikaya gelen işçilerden dolayı Beykoz nüfusunun arttığını ve fabrika kapatıldıktan sonra da nüfusun önemli oranda azaldığını söyler. Bunun dışında Beykoz’un yerleşim yapısından da bahseder.tr_TR
Beykoz (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)tr_TR