Özgen, Dilşa
1938 yılında Diyarbakır’da doğan Dilşa Özgen, terör olaylarından önce Kulp ilçesindeki günlük yaşamla ilgili bilgiler verir. 1990’lı yıllarda evlerine yapılan baskınlardan ve belli aralıklarla aldığı tehdit telefonlarından ve mektuplarından bahseder. Bir çatışma sonrası köylerinin yandığını ve Diyarbakır’a yerleşmek zorunda kaldıklarını belirten Özgen, o dönem eşinin hayatının her an tehlikede olduğunu söyler. Diyarbakır’da çevredekilerin de yardımıyla yeniden bir ev kurduklarını ve bu süreçte tehditlerin kesilmediğini ifade eder. Bir gün eşi, hastaneye gitmek üzere evden çıkar ve bir daha geri gelmez. Bu olayın üzerine Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne dilekçe verirler. Özgen, kayıp eşi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de başvurur.tr_TR
Kürt Sorunutr_TR
Diyarbakır (Türkiye)tr_TR