Yarkadaş, Barış
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1025
Bu görüşme, Tarih Vakfı'nın yürütücülüğünü üstlendiği Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum Gelişiminin Görsel Anlatımı projesi kapsamında, Hikayemi dinler misin? Tanıklıklarla Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 32'dir.tr_TR
1974 yılında Kars’ta doğan Barış Yarkadaş, ilkokul öğrenimine devam ederken annesinin isteği üzerine bir terzinin yanında çalışmaya başlar fakat devam edemez. Daha sonra yerel bir gazetede çalışan Yarkadaş, gazete ile ilgili bilgiler verir ve buradaki çalışma sürecinden detaylı olarak bahseder. Dönemin hükümeti ile medyanın ilişkisine değinir. Yarkadaş ortaokulu bitirdikten sonra Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi’ni kazanır. Lise ikinci sınıftayken pazarcılık yapan dayısının yanında çalışmaya karar verir. Bir süre pazarcılık yapan Yarkadaş, zorunlu staj için okula döner. Görüşmede staj yeri ile ilgili yaşadığı sorunlardan ve kendi tutumundan bahseder. Stajını Güneş Gazetesi’nde yapan Yarkadaş, üniversiteden mezun olduktan sonra Kartal Maltepe Pendik Televizyonu’nda muhabirlik yapmaya başlar. Bu dönemlerde meydana gelen ekonomik krizden ve krizin medyaya etkisinden detaylı olarak bahseder. Aynı dönemde kurulan Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin İstanbul Şubesi Başkanı olur. Derneğin faaliyetlerinden ve hedeflerinden bahseden Yarkadaş, bazı medya organlarının kendilerine çok mesafeli olduklarını dile getirir.tr_TR
Tarih Vakfıtr_TR
Avrupa Komisyonu
Medyatr_TR
Gazeteciliktr_TR
Kartal Maltepe Pendik Televizyonu (KMP TV)tr_TR
Ekonomik Koşullartr_TR
Çağdaş Gazeteciler Derneğitr_TR
Barış Yarkadaş ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1975, Kıbrıs; T.C.; Erkek; Gazeteci, Muhabirtr_TR
Hikayemi dinler misin? Tanıklarla Türkiye'de insan hakları ve sivil toplum. editör Zafer Yenal, Meltem Ahıska. İstanbul: Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, 2004.tr_TR