Dikmen, Adil
1956 yılında doğan Adil Dikmen, Arnavutköy’de bir berber dükkanı işletmektedir. Müşterileri ile olan diyaloglarından ve onların sıkıntılarından bahseden Dikmen, semt halkının İstanbul’a geliş sebeplerini de açıklar. Rumların ilçede çok fazla olduğunu ancak 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra çoğunun gittiğini söylemektedir. İstanbul’u terk ettikleri için üzüldüğünü de ifade eder. Mahalle sakinleriyle kurdukları Arnavutköy Derneği ile senede bir kermes yaptıklarını söyleyen Dikmen, dernek olarak 3. köprüye karşı olduklarını ve bu köprünün Arnavutköy’e zarar vereceğini düşündüklerini belirtir. Arnavutköy’deki bazı yapılanma ve yerleşim sorunlarına değinerek 1970’li yıllarda böyle sorunların olmadığını dile getirir.tr_TR
Tarih Vakfı
Arnavutköy (İstanbul, Türkiye)tr_TR